TALLER DE l´ARBRE


El Taller de l Arbre està obert a la participació de tothom, però té com a finalitat primordial la d´introduir els nens en el coneixement de la natura i especialment dels arbres; a travès de la pràctica del frottage damunt l’escorça dels arbres, tècnica en que es fonamenta el projecte artístic ARTBRADA i alhora també, s’estimula als nens exercitar la lliure expressió plàstica.

La primera part del Taller

Consisteix en una passejada pel bosc,fent un reconeixement dels arbres i les característiques de les diferents espècies que hi trobem, per tal de concienciar sobre la funció i importància tenen els arbres per la vida al nostre planeta. A continuació, cada participant escull el tipus d’arbre amb el que practicarà el frottage sobre l’escorça, mitjançant l’utilització de papers i pintures adhients.

La segona part del Taller

Es realitza en una aula on s’acaben de pintar els dibuixos o frottages realitzats al bosc i i es deixa que els nens s’expressin de manera independent, en quan als tipus de pintura, colors i acabat que escullin. A continuació, s’els proposa que mitjançant un passpertous (d’uns 6x9cm.) enquadrin imatges inèdites dins les seves pintures, en la búsqueda de "paisatges trobats", fruit de la seva lliure interpretació i com estímul perquè posin en pràctica la seva pròpia mirada. Per acabar es fà una selecció d’imatges i es fotografien per tal de poguer projectar-les en format més gran i establir un diàleg entre tots, sobre cada un dels paisatges que han creat. El Taller te una durada flexible en funció de l´edat dels participants, entre 3-5 hores