Artbrada és un projecte iniciat de manera intuïtiva, quan vaig agafar uns quants papers i amb llapisos i pintures diverses, els vaig refregar sobre l´escorça dels arbres que tenia més aprop.

Aquesta tècnica denominada frottage i que posà en pràctica (1925) el pintor surrealista Max Ernst, és intríseca a la naturalesa d´Artbrada, com també ho és que l´escorça sigui la primera matèria pictòrica, alhora de pintar amb els arbres… que no és el mateix que pintar arbres.

L´escorça del arbres, amb totes les diferents característiques de cada espècie, ens proporciona una forma i textura per poguer dibuixar amb ella i crear pintures amb tota la càrrega energètica que la seva presència transmet de forma suggestiva.

La imatge resultant no es una representació de l ́arbre, sinò que, a la manera que ho fa el realisme màgic, ens revela la presència del real invisible. Tant real que propicia els fenòmens més inversemblants i misteriosos... que les pintures surggeixin de manera espontània i em portin als llocs on volen ser exposades.

Com més espai deixes a l'atzar, l'espontaneïtat i a l ́impuls de l ́inconscient, més probabilitats existeixen que l´obra sigui resultat d'una combinatòria d'elements i factors aliens a la pròpia voluntat de l´autor.

Així, l ́arbre deixa de ser un model pictòric més per convertir-se en un arbrista, en tant que és la primera matèria de l´obra i alhora, co-autor de la mateixa.