EL BOSC


El bosc, en la seva exhuberància i multiplicitat d' elements naturals, constitueix un gran espai de complexitat vital, on milers d'éssers es comuniquen entre ells, dins una funció comuna i una intel·ligència en xarxa.

La natura, com les plantes o els arbres, no es poden moure però si dividir, tallar o trasplantar… Perquè orgànicament són un tot que participa, intrínsecament, de la mateixa intel·ligència vegetal.

L´homínid no es pot partir, és un ésser indivisible que es confronta permanentment amb l´altre. Nosaltres, individus en moviment, mamífers d'òrgans únics i diferenciats, desconeixem el llenguatge de les plantes i la seva saviesa, que és proporcional a la nostra ignorància (arrogància) respecte a la natura.

La nostra cultura està impregnada per aquest desconeixement fonamental inclòs l´art, que tot i expressar una mirada diferent i creativa envers la natura, històricament ho ha fet considerant-la com a objecte. Una representació idealitzada o simbòlica, estranya a la seva naturalesa.