EL BOSC

El bosc, en la seva exuberància i multiplicitat d' elements naturals, constitueix un gran espai de complexitat vital, on milers d'éssers es comuniquen entre ells, dins una funció comuna i una intel·ligència única.

La natura actua en l´anonimat i la complicitat de tots els seus elements. La seva idiosincràsia és col·lectiva, no la característica particular d´un sol element, per molt significatiu sigui.

L´homínid no es pot partir, és un ésser indivisible que es confronta permanentment amb l´altre. La natura, com les plantes o els arbres, no es poden moure però si dividir, tallar o trasplantar… Perquè orgànicament són un tot que participa, intrínsecament, de la mateixa intel·ligència vegetal.

Per nosaltres, individus en moviment, mamífers d'òrgans únics i diferenciats: cervell, estomac, pulmons, etc.; el secret de les plantes, la seva saviesa, és proporcional a la nostra ignorància (arrogància) respecte a la natura i les seves propietats i valors.

La mirada etnocèntrica de l'home ha creat un món que només es manté i té sentit dins les estructures i mecanismes creats al marge de la natura, i sovint en contra seva, que és tant com dir en contra de nosaltres mateixos.